Varför Wild Chips?

Först och främst: Därför att det är ett gott och praktiskt mellanmål, för alla i familjen

Mer ekologiskt och hållbarare mellanmål

Vilt kött är också hållbarare och mer ekologiskt än allt annat kött. Den vilda naturen är själva värdegrunden som alla certifieringsmodeller för ekologisk produktion försöker efterlikna. Men inget av människan odlat eller kultiverat kan i längden vara mer ekologiskt än den vilda naturen. 

Istället för alla söta alternativ

Wild Chips håller blodsockernivån på en jämn och stadig nivå. Detta till skillnad från många av de andra varianter av färdiga mellanmål som ofta är så sötade att de borde finnas i godishyllan. Typ ”bars”och liknande produkter. Det finns så många olika varianter av mellanmål med hög sockerhalt som stimulerar sockerberoendet. Dessa kan göra det svårare att hålla en hälsosam linje i näringsintaget.

För vanligt folk i vardagssituationer

-FÖR DEN GODA SMAKEN. Intensiv och djup smak. Inte ovanligt att våra kunder säger att smaken är ”begärlig”. Njutes bäst flinga för flinga. Smaken räcker länge.

-SMIDIGT OCH MÄTTANDE mellanmål. En påse Wild Chips kan ersätta en hel måltid i stressiga situationer. En påse innehåller ett proteinvärde motsvarande en hel måltid för en person som väger drygt 80 kg enligt Livsmedelsverkets R.D.I. (Rekommenderat dagligt intag).
Med sin långa hållbarhet passar det att ha Wild Chips nedpackat och nära till hands i fickan, ryggsäcken, handväskan, handskfacket i bilen eller skafferiet.

För barn i vardagen

-Protein är byggstenarna för muskler och andra celler. Bra för kroppar som växer.

-För den goda smaken. Vi vet att barn ofta tycker om Wild Chips. Ännu oftare än vuxna faktiskt.
Wild Chips kan vara ett hälsosammare alternativ till godis. Bättre bli mätt på protein än på socker. Om barnet har en påse Wild Chips i sin ryggsäck när det går till skolan finns alltid ett vettigt mellanmål som gör att barnet inte behöver vara hungrigt och det håller också sockersuget borta.

Fysiskt aktiva, idrottsutövare och folk som är inriktade på att utveckla sina muskler

Wild Chips är extremt proteinrikt samtidigt som det är helt fritt från socker och andra kolhydrater. Ät lite Wild Chips före och/eller efter ditt träningspass. Det höga proteininnehållet gör att kroppen efter ett hårt träningspass bättre återhämtar sig och hjälper till att bygga nya muskler. Saltinnehållet I Wild Chips hjälper också, tillsammans med vattenintag, till att hålla näringsbalansen.

Vandrare och friluftsmänniskor

Extrem överlevnadsexpedition eller bara en kortare utflykt?

Torkat kött har p g a sin låga vikt i förhållande till sitt höga näringsvärde i alla tider använts på krävande expeditioner. Protein är ett primärbehov för överlevnad. Detta gör att Wild Chips också är utmärkt som nödproviant i packningen när du vandrar, klättrar eller befinner dig på sjön.

Diabetes är inget hinder

Wild Chips är sockerfritt och passar bra som tilltugg och mellanmål om man har diabetes.

Passande i dieten vid övervikt

Protein är mättande. Wild Chips höga proteinvärde gör att hungern efter annat hålls på en låg nivå. Detta kombinerat med att Wild Chips också är helt fri från socker och andra kolhydrater gör att det passar väl in då kostrådgivning skall ges i syfte att minska övervikt.

Överlevnadsproviant

Proteininnehållet i en påse Wild Chips (40g) motsvarar en lunch för en person på drygt 80 kg enligt Svenska Livsmedelsverkets R D I (rekommenderat dagligt intag). Den långa hållbarheten i en oöppnad påse Wild Chips gör att den passar bättre än det mesta när man skall ”preppa” inför nödsituationer. Vi har levererat Wild Chips till flera olika försvarsorganisationers ”Överlevnads-kit”.

Som smakförhöjare i matlagning

Den intensiva och djupa smaken gör att man enkelt och snabbt kan laga till överraskande goda maträtter med Wild Chips som grund. Hitta recept och inspiration bland våra recept.

Hälsosammare snacks eller dryckestilltugg

Passar utmärkt som tilltugg till ölen, Whiskeyn, rödvinet, läsken eller andra drycker. Brukar kännas bättre efteråt om man ”snackat” på Wild Chips än om man gjort det på friterade potatischips eller ostbågar…